четвер, 1 грудня 2016 р.

У Глухові пройшов семінар «Роль спеціаліста психологічної служби в профілактичній роботі щодо запобігання торгівлі людьми»


Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати кращої долі. Відповідно, вчасно надана інформація для молоді може застерегти від потрапляння в рабство. Так 30 листопада 2016 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 та ДНЗ:ЦРД «Світлячок» пройшов семінар «Роль спеціаліста психологічної служби в профілактичній роботі щодо запобігання торгівлі людьми». У засіданні взяли участь методисти психологічних служб, практичні психологи, соціальні педагоги з міст Шостка, Путивль, Глухів, Глухівського, Шосткінського, Ямпільського, Середино-Будського, Путивльського районів та Березівської сільської ради.
Для зустрічі було вибрано дещо незвичний формат – квест. Зі слів учасників така форма роботи дала свої позитивні результати: оволодіння новими формами та методами роботи; ефективне засвоєння шляхом виконання практичних вправ у міні групах, тісна співпраця з колегами інших районів, позитивний настрій, обмін досвідом. Кожен учасник мав, що покласти собі в «скарбничку досвіду» чотири години плідної роботи промайнули на одному подисі.



Немає коментарів:

Дописати коментар